LIVE TEXT | Război în Ucraina. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron, la Paris

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron, la Paris

Este a 348-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski s-a întâlnit cu Macron la Paris. Liderul ucrainean a spus despre omologul său francez că că Emmanuel Macron s-a schimbat și acum între cei doi există o încredere reală. Macron susține Ucraina pentru intrarea în UE.

Foto Profimedia

UPDATE 05:50 Volodimir Zelenski primeşte la Paris sprijin din partea aliaţilor

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a asigurat miercuri seară, la Paris, pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, de "hotărârea" sa de a "însoţi" Ucraina "spre victorie" şi de disponibilitatea sa de a continua livrările de arme franceze către Ucraina, la aproape un an după debutul invaziei ruse, scrie AFP.

UPDATE 04:00 Zelenski consideră că Macron s-a schimbat cu adevărat și între cei doi există o încredere reală

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, că Emmanuel Macron s-a schimbat și acum între cei doi există o încredere reală.

Liderul ucrainean consideră că omologul său francez s-a schimbat de data aceasta. El crede că există o încredere reală între cei doi mai ales că Macron a fost cel care a deschis ușa livrărilor de tancuri și cel care susține candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană.

"Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta. La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal", a declarat Zelenski.

UPDATE 03:00 Volodimir Zelenski: Dacă ruşii cuceresc Bahmut, vor dori să meargă mai departe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat într-un interviu acordat miercuri jurnalului francez Le Figaro că, dacă ruşii cuceresc Bahmut, un oraş din est scenă de peste şase luni a unor lupte sângeroase, ar avea un "avantaj" şi ar dori să "meargă mai departe", notează AFP.

"Din punct de vedere strategic, Bahmut nu are prea mare importanţă pentru că ruşii au distrus complet oraşul cu artileria lor. Dar dacă ei cuceresc Bahmut, vor dori să meargă mai departe. Asta le va oferi un avantaj", a spus el, adăugând: "întrebarea este ce se întâmplă după Bahmut?".

"Trebuie să rezistăm pentru a primi arme", a declarat Zelenski.

UPDATE 00:00 Tancurile britanice vor fi operaționale peste câteva săptămâni

Tancurile britanice Challenger promise de Londra Kievului vor fi operaţionale "luna viitoare" în Ucraina, a declarat miercuri premierul britanic Rishi Sunak, într-o conferinţă de presă, relatează AFP.

"Echipele ucrainene care au sosit săptămâna trecută (pentru a se antrena în Regatul Unit, n.red.) vor folosi tancuri Challenger 2 pentru a apăra suveranitatea teritorială a Ucrainei luna viitoare", a declarat Sunak alături de preşedintele ucrainean Zelenski, în sud-vestul Angliei, confirmând calendarul dat în ianuarie de guvern care menţiona că livrările vor avea loc la sfârşitul lunii martie.

Zelenski a sosit la Paris pentru un dineu cu Macron şi Scho

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat miercuri seară pe aeroportul Orly, lângă Paris, înainte de a lua cina cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz, au constatat jurnalişti ai agenţiei France Presse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă